top of page

Yritykseni on 6-vuotias

Oli 5. päivä helmikuuta vuonna 2018, kun sain sähköpostiini vahvistusviestin, että hakemukseni toiminimestä on hyväksytty, ja minusta on tullut yrittäjä. Olin tuolloin esikoiseni johdosta silloisesta työpaikastani äitiyslomalla ja lisäksi olin hetkeä aikaisemmin saanut tiedon pääsystäni opiskelemaan Valokuvaajan ammattitutkintoa aikuisopiskelijana.


Ilman kouluun pääsyä, en ehkä olisi koskaan uskaltanut laittaa toiminimeä vireille, sillä tämä oli minulle suuri itseluottamusta nostattava tekijä. Olenkin edelleen super kiitollinen silloiselle valitsijaraadille, jotka näkivät osaamiseni ja palavan haluni tätä alaa kohtaan, vaikka tekninen puoli olikin aivan lapsen kengissä :)


Tieni luovalle alalle ja yrittäjyyden pariin oli osittain täysin sattumaa, päähänpisto, uskallusta oikeaan aikaan sekä rohkeutta hypätä tuntemattomaan.


Nyt voin rehellisesti sanoa, että tällä hetkellä en näkisi itseäni missään muussa työssä, kuin tässä mitä olen viimeiset 6 vuotta saanut päätyökseni kutsua.


Kesti tovin ymmärtää, että olen todella luova ihminen ja olen parhaimmillani juuri silloin, kun saan tehdä asiat omalla tavallani. Luovan alan yrittäjyys on antanut minulle mahdollisuuden tehdä elämästä oman näköistä, ja tämä on lisännyt hyvinvointia ihan kaikilla elämän osa-alueilla äärettömän paljon. Tottakai myös unelmatyössä on omat haasteensa. Yhtenä esimerkkinä tulojen epävarmuus. Tämä on kuitenkin myös asia, joka motivoi minua tekemään työni entistä paremmin. Myös itsensä johtaminen on välillä haastavaa, mutta päivä kerrallaan tämäkin onnistuu paremmin. On tärkeää tunnistaa oma jaksaminen ja tarvittaessa sanoa ei kiitos, sillä jos ei itse voi hyvin, niin ei voi silloin yrityskään.


Koen edelleen olevani urani alussa, enkä malta odottaa, mitä kaikkea uutta tämä työ tulevien vuosien saatossa tuo eteeni. Nyt jo voin sanoa saaneeni kokea enemmän kuin olisin ikinä osannut kuvitellakaan. Jos minulle olisi joku tullut 6 vuotta sitten sanomaan, että muutaman vuoden päästä tämä on päätyöni, jolla elätän itseäni sekä oman osuuteni perheestä, asiakkainani on lukuisia ihania pariskuntia, perheitä, yrityksiä... kuviani julkaistaan Suomen johtavassa häälehdessä, työni vie minut ulkomaille... saan varata vastaavia ilon- ja onnenaiheita kalenteriini tälläkin hetkellä... kaikki tämä olisi kuulostanut liian hyvältä ollakseen totta. Ja tältä se edelleen välillä tuntuu.


Suuri kiitos siis sinulle, joka olet joskus käynyt kamerani edessä, ja olet mahdollisesti tulossa jatkossakin :) On minulle valtavan suuri kunnia saada olla niin monessa henkilökohtaisessa elämänvaiheessa mukana. Tämä tekee työstäni minulle super merkityksellistä.


Tänään juhlistan yritykseni vuosipäivää luomalla jotain uutta, ja kokoamalla vuosien saatossa tullutta osaamistani yhteen ja muiden hyödynnettäväksi. Instagramissa minua seuranneet, tietävät että kyseessä on jo muutamia viikkoja tekeillä ollut perhekuvaukseen keskittyvä kuvausopas. Oppaasta on tänään lähetetty testiversiot muutamalle huikealle valokuvaajaystävälle, ja heidän kommenttinsa kuultuani, teen tarvittavat parannukset, ja julkaisen oppaan myyntiin tänne kotisivuilleni :) En malta odottaa, mitä kaikkea tämä tuo tullessaan.


Ihanaa alkavaa kevättä <3 <3


Sarita


Kuva: Via Ramsten
74 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page